Kalabsa temploma


KALABSA MAI ARCA

Írta: Száraz György

 

Kalabsa az Asszuáni-gáttól 50 kilométerre fekszik. 1962-63-ban innen szállították az ókori Talmisz templomát és a 13 000 kőtömböt Új-Kalabsába az új gáttól nem messze délre. A templomot az utolsó Ptolemaioszok és Augusztus császár idejében építették. Más kérdés, hogy a helyén már az Újbirodalom korában templom emelkedett, amit Hórusz-Mandulisznúbiai istenségnek, Ízisznek és Ozirisznek szenteltek.

\"\"Ebben a templomban Szekhmet (Szahmet) és Toth tudását is őrizték és tanították.  Szekhmet tudásának lényege az volt, hogy az embernek tanulnia kell a döntései következményeiből. Szahmet azt is tanította, hogy ne engedjük elmúlni az életünket anélkül, hogy harcolnánk önmagunkért. Egyébként ő szólította csatába számos alkalommal a fáraót, ha Egyiptom veszélyben forgott. Sőt olyan is előfordult, hogy ő maga személyesen vezette a fáraó seregét.

Szekhmet egy rettegett Félisten volt a fáraók korában. Volt olyan alkalom, hogy az ellenség azonnal visszavonult, amikor az egyiptomi katonák Szekhmet zászlaját vitték a hadmenet élén.

Toth tanításai is megtalálhatóak Kalapsa templomában. Toth az atlantisziak bölcsességét taníttatta és képviselte ebben a templomban. Thot azt oktatta, hogy az élet egy folyamat, ami a titkok megismerése árán tudja befolyásolni az ember fejlődését.

Míg a Philae-i templom jellemzően női energiákat képvisel és egy kifejezetten női templom, addig Ré kalabsai temploma ennek a férfi változata. Tehát itt a férfias energiák és a maszkulin tulajdonságok találhatók meg energiák formájában.

<img alt="\"\"" src="\" _cke_saved_src="\"http://www.spiritualsolution.hu/html/cikkek/kalabsa3.jpg\"" style="\"margin-left:" 10px;="" margin-right:="" float:="" left;="" width:="" 200px;="" height:="" 352px;="" \"="">Ezt a templomot is jellemzi a polarizáltság és a harmónia. Többféle típusú energia van itt, de mindegyik energiának mind a két pólusa egyszerre van jelen: a negatív és a pozitív része egyaránt megtalálható ebben a templomban. Kalabsában a férfias tulajdonságokat tanulták a papok: harciasságot, kitartást, önuralmat, küzdőszellemet önmagukért, a fejlődésükért, az életükért és a népükért.</p> <p> Noha ez a templom a férfias energiák tárháza, ez távolról sem jelenti azt, hogy itt a férfiak töltődnek többet, vagy a férfiak számára jobbak ezek az energiák. Az ember ugyanis úgy van összegyúrva, hogy benne mind a két részből (női és férfi) van energia. Így minden férfinak vannak nőies tulajdonságai és minden nőnek vannak férfias tulajdonságai.</p> <p> Kalabsa templomában a férfias energiákat lehet felvenni azért, hogy ezek a tulajdonságaink és képességeink fejlődjenek. Ellenben a női templomban a feminin tulajdonságokat lehet fejleszteni, ami természetesen a férfiaknak is jó. Ilyen például a kreativitás és az az ösztönerő, amely által az ember képes megtermékenyülni tudással és megértéssel. Mindkét fajta energiatípus szükséges ahhoz, hogy egy szuperfejlett állapotot, egy tökéletes tudatállapotot érhessen el az ember és megvilágosodhasson.</p> <p> A falak reliefjein látszik, miként töltik az emberbe az energiákat, amelyek által megkapja a tudást és a bölcsességet, mely elvezeti őt a megvilágosodásig.</p> <p> Minden templomra igaz, így erre is, hogy a beavatottak annyiszor végeztek itt bizonyos szertartásokat, annyiszor nyitottak átjárót a kozmoszra, annyiszor hívták be ebbe a templomba az energiákat a fejlődésük érdekében, hogy ezeknek az erőknek az energianyomai a mai napig megmaradtak. Ezekből is lehet töltődni Kalabsában.</p> <p></p>


2011. March 31., Thursday


Vissza a lap tetejére

Elérhetőség: 2120 Dunakeszi, Szent István utca 15. Tel.: 06-27-739-007                                 Adatvédelmi nyilatkozat       Impresszum